MONSTER

THE MAGNETTES -MONSTER

Release: 14 januari 2022

Text/musik: Tomas Bäcklund Tuneström, Rebecka Digervall, Jonathan Bluth, Fredrik Söderström

Produktion & mix: Tomas Bäcklund Tuneström

Mastering: Pete Lyman, Infrasonic Sound

ISRC: SE5WA2200101
Label: K51 / David Lindgren Zacharias david@lzab.se
Distribution: AWAL
Managment: Musichelp / Peter Åstedt pastedt@gmail.com / 0733792937

”Uh,-oh, we created a monster!”

Pajalatrion The Magnettes har stapplat ut ur studion och tillbaka in i rampljuset med ett färskt skivkontrakt och nya singeln ”Monster” – en basdriven new wave-bop som mixar doo-wop-körer, old-school-synthar, knivskarpt blås och organiska retrobeats.

”Monster” handlar om det där flirtiga, sexiga, plågsamma stadiet av typ ”will-they-won’t-they”, berättar Rebecka Digervall. Du är ett vrak och försöker avfärda känslor som bara växer och växer.

Vi har varit där för ofta, medger Sanna Kalla. Blodet rusar, hjärtat sprängs och det är både den bästa och den värsta känslan ever.

Singeln följs av en 50-tals-inspirerad TV-noir-video regisserad av Martin Åhlin, där bandet fortsätter utforska sin förkärlek för retrolooks och cinematisk estetik.

The Magnettes bildades i Pajala, Norrbotten och har turnerat i 19 länder, inklusive framträdanden på SXSW, Summerfest, Golden Melody Awards, Eurosonic och Reeperbahn.

Debutalbumet ”Ugly Youth” släpptes 2017 och innehöll singlarna ”Sad Girls Club” (som hörts i Netflixs ”Elitskolan”) och ”Young And Wild” (topp-10 mest spelade svenska låten på P3 2017). De framträdde i SVT:s Musikhjälpen, P3 Sessions, medverkade i #MINSQUAD och hördes även i TV4:s ”Finaste familjen”, MTV:s ”Teen Mom” samt filmen ”Turpa Kiinni Minun Haters”,  som är löst baserad på bandets liv.

2020 roterade singeln ”American” stadigt på svensk radio, och bandet spenderade pandemin med att framföra digitala showcases på events som Mu:Con (Sydkorea) och CRANC (Spanien), SIM (Brasilien), Mondo NYC (USA). Fullängdsdokumentären ”The Magnettes”,  där vi får följa bandet i två år, kommer visas på Umeå Europeiska Filmfestival 24-28 november.

2021 signade de med K51, där ”Monster” blir den första gemensamma releasen den 14 Januari 2022. 

Monster cover art av Rebecka Digervall


Pressbilder

(klicka för high res)

Foto: Martin Åhlin
Foto: Martin Åhlin
Foto: Martin Åhlin
Foto: Martin Åhlin

Nedladdning pressmatrial